Over de Webmaster

Mijn naam is Henk Polie,
Ex Hovenier , Stratenmaker en Computer specialist > Bekijk het hier?

Ik strijd al  jarenlang  voor een gifvrij Nederland.  Aangezien ik dat niet alleen kan verzoek ik bij deze dan ook iedere bezoeker van deze Site vriendelijk om alles wat chemische is niet te gebruiken in uw tuin, of voor andere doeleinden.

Zelf gebruik ik dan ook in mijn tuin geen chemische bestrijdingsmiddelen, maar doe ik alles op natuurbasis en gebruik ik schoonmaakazijn voor het onkruid tussen de tegels en straatklinkers, ook gebruik ik regelmatig scherp metselzand om over de bestrating uit te strooien zodat de openvoegen dan weer dicht gaan en het metselzand is net als schuurpapier dus af en toe eens het straatwerk vegen en u bent tegelijk onkruid en mos aanslag (algengroei) kwijt.  En koffie-drap gebruik ik voor de bemesting van de tuin planten, (dus gratis mest) en tevens is het een uitstekend bestrijdingsmiddel tegen slakken. En natuurlijk in het najaar gebruik ik zoveel als nodig is de afgevallen bladeren van de bomen en struiken, als ik er niet genoeg uit mijn eigen tuin heb, dan verzamel ik ze op openbare plaatsen. En bewaar ze tot het gaat vriezen om ze dan in de tuin uit te strooien.

Deze tuinjaarkalender is net zo als een tuin, dus eigenlijk nooit helemaal af.
Het streven is dan ook dat er regelmatig aanvullingen bijkomen.

Hopende dat u hiervoor begrip op kan brengen. Dus blijf regelmatig kijken wat er hier nieuw is bijgekomen.

En bespaar het milieu door zelf de planten te stekken en te vermeerderen, zo spaart u tevens heelveel geld uit om aan u tuin uit te geven, maar ook aan gezondheid klachten daar tuinwerk een natuurlijke gezonde sport kan zijn, indien u uw zelf ook in acht neemt.