Tips Home

Sambar Server Tips en Trucs !

 


Een veel voorkomende vraag wat betreft de aanschaf van de benodigde Server Software om dat na het installeren van de Sambar Webserver we natuurlijk nog veel meer willen en kunnen doen met deze geweldige Server, en waar is die te verkrijgen en tevens dan ook nog gratis als het even kan. Nou die vraag wordt hier dus voor u grotendeels beantwoordt.

Waar kan ik ASP downloaden en wat kan ik er mee ?

ASP-ActiveHTML 
Wordt voornamelijk ontwikkeld en gebruikt op Microsoft Webservers, maar is nu ook ontwikkeld voor andere Webservers zo als de Sambar Webserver dus alles wat je met MS II Servers draait kunt u dus nu ook draaien en volledig gebruiken.
Tevens is het voor de Particuliere gebruiker gratis. U kunt het downloaden op de onderstaande link waar tevens de Engelse en Duits talige beschrijving staat.
Download hier: http://www.selisoft.com/en/ahtml/index.html 


Waar kan ik PHP downloaden en wat kan ik er mee ?


Wat is de volgorde om PHP optimaal te gebruiken?

1e PHP zelf, ziet het als uw (OS) 2e Mysql 3e phpMyAdmin

PHP is een programma wat het mogelijk maakt om zeer snel en gemakkelijk database programma's te gebruiken en is dan ook haast onmisbaar op uw Server voor o,a. een gastenboek, Events Kalender enz. Alleen met PHP alleen begint u nog niet zo veel als dat allemaal mogelijk is en daar voor heeft u ook nog eens PHPMyAdmin nodig en MySQL maar dat staat weer bij PHPMyAdmin en bij MySQL. Maar om te beginnen kunt u het beste eerst dus PHP installeren daar dat eigenlijk de basis is voor alles wat met al de andere programma's te maken heeft.
Hier onder staat de link waar u het gratis kunt downloaden.
http://www.php.net

Waar kan ik PHPMyAdmin downloaden en wat kan ik er mee ?

PHPMyAdmin is een programma waar mee u zelf een database kunt aan maken wat dus weer op PHP draait, maar daar het een zeer omvangrijk programma is kan ik dat hier allemaal niet uitleggen, er zit standaard een complete handleiding in en het programma is geheel gratis, hier onder staat de link waar u het kunt downloaden.
http://www.phpmyadmin.net/

Waar kan ik MySQL downloaden en wat kan ik er mee ?

MySQL is ook weer een programma wat onontbeerlijk is als u dus PHP en database programma's op uw Server wilt gebruiken. Hier wil ik ook kort in zijn om dat de mogelijkheden legio zijn en er dus ook een complete handleiding bij zit als u het ge´nstalleerd heeft, op zich gaat dat vrij snel.
Het is zo als zo veel programma's weer een tegenhanger van het MsSQL van Microsoft alleen werkt het net zo goed en is ook geheel gratis.
Hier onder staat de link waar u het gratis kunt downloaden.
http://www.mysql.com

Waar kan ik Perl downloaden en wat kan ik er mee ?

Perl is een zogenaamde interpretatieve - moet niet gecompileerd worden - "high-level" programmeertaal, ontwikkeld door ene Larry Wall, een lingu´st die als systeembeheerder bij NASA werkte eind jaren 80.
Perl is uitgegroeid tot de - of toch minstens een van de - belangrijkst scriptingtalen die je op het WWW vindt, omdat bijna alle CGI-programma's in Perl geschreven zijn. Perl is ook een zeer goede taal voor "prototypes" en een soort van bindtaal waarmee je verschillende systemen goed kan doen samenwerken. Perl is populair bij systeembeheerders die het gebruiken voor een oneindig aantal geautomatiseerde taken. Perl heeft zijn basis liggen in UNIX maar kan je kan vinden op een heel wijde variŰteit van platforms. Zo dus ook voor de Jana Webserver.
En is geheel gratis te downloaden op de onderstaande link.
http://aspn.activestate.com/ASPN/Downloads/ActivePerl/