Tips Home

Sambar Server Tips en Trucs !

 

Je eigen Sambar Server Host monitor


Hoe krijg ik dat te zien ? door op het Sambar icon wat in je systemtree staat met je rechter muisknop eenmaal aan te klikken en dan op open klikken, dan komt het ergens op je monitor te staan waar je het zelf kunt verslepen en aan passen naar uw eigen wens.Hier onder ziet u een voorbeeld van mijn eigen scherm.Met dit scherm kunt u alle data verkeer wat er op uw Server binnen komt zelf tegelijk zien.

Het scherm is te vergroten en te verkleinen zo dat u het zelf aan kunt passen naar uw wens, en klikt u op een http link dan verdwijnt het naar je systemtree en als u het weer open wilt hebben dan klik u er gewoon een keer op en u ziet alles weer.

Het grote voordeel hier van is ? dat je bv. ongewenste hackers die niet via je firewall tegengehouden kunnen worden je ze dan zelf via je Sambar Webserver in de banlist kunt plaatsen zo dat ze zeker niet meer een tweede keer bij je op bezoek kunnen komen.


Het nadeel momenteel is dat je het adres wel handmatig over moet schrijven, daar je het niet met ctrl + c kunt kopiŽren.
Maar eerlijk gezegd heb ik daar graag een beetje extra werk voor over.