Tips Home

Sambar Server Poort 25 Blokked

 


Poort 25 geblokkeerd geen paniek ?
Het grote probleem ? als poort 25 is geblokkeerd door je provider daar je dan met je Sambar E-mail Webserver geen e-mail kunt ontvangen op je eigen domain naam.
En hoe lossen wij dat op ?

Kan ik thuis een eigen E-Mail Server draaien die alle mail voor mijn domein kan afhandelen? 

Hier onder staat heel duidelijk het antwoord van planet.nl 

Nee, om veiligheidsredenen heeft Planet Internet het directe verkeer van en naar poort 25 geblokkeerd, zodat computers van onze gebruikers niet kunnen worden misbruikt voor spam. 

Mijn advies is dus, ga naar http://www.xs4all.nl daar mag het dus wel. 

Maar hou er goed rekening mee, zodra u een e-mail Webserver in gebruik gaat nemen u ook alle verantwoordelijk heden op uw hals haalt, dus zorg er goed voor dat u geen open relay heeft zo dat een ander via uw Server spam en andere narigheid kan verzenden. Controleer voor de zekerheid op het onderstaande adres of dat u geen open relay heeft voor dat u hem echt goed in gebruik gaat nemen, het is daar gratis en ze houden daar niets bij zo dat u altijd de boel goed op orde kunt brengen. Als u op die Site komt hoeft u alleen in de bovenste kolom uw domain naam  www.****.nl of net,com, enz in te vullen en daarna op de knop Test forrelay te klikken

http://www.abuse.net/relay.html 

De volgende vraag stond op het Sambar forum Nederland

Is er wellicht iemand die mxstream abonnee is bij Planet Internet, en de pop/smtp email functie goed heeft lopen? Ik krijg het namelijk niet aan de praat. Alleen binnen het netwerk van Planet Internet is er niets aan de hand. Dus ze hebben poort 25 potdicht gespijkerd. 
Ik heb de MTA al eens uitgezet gehad, en de smtp ingevuld van Planet Internet, maar noppes inkomende e-mail. Mocht er toch nog wonderen bestaan, dan hoor ik dat graag.

Vr. Gr. Wilfred


Die wonderen zijn er wel ? alleen moet je weten waar ze wonderen kunnen verrichten ?
En dat is namelijk bij http://www.vip.nl daar hebben zij de mogelijkheid als je bij hun een domain naam heb lopen of een nieuwe aanlaat maken en je hun dan verteld dat Planet internet port 25 blokked dan kunnen zij er voor zorgen dat uw Sambar WebmailServer toch uw e-mail kan verzorgen aangezien ze daar een truckje voor hebben.

Ik vertel hier niet welke truck dat is , maar dat het werkt is een ding wat zeker is kijk maar eens op http://www.spons.net die zijn adsl provider is Planet.nl 

Al maakt Planet Internet je leven nog zo zuur bij VIP.NL heb je de e-mail via je Sambar E-mail Server binnen 24 uur.

En voor de prijs hoef je het niet te missen ? daar je tegelijk een eigen domain naam heb, kijk maar op de onderstaande banner


 

1987-2003 Polie Systems, All rights reserved.