Tips Home

Sambar Server Mxstream

 

Mxstream ADSL instellingen met Win98 Se

Mxstream instellingen zonder netwerk wel met een Netwerk Interface kaart ook wel genaamd (NIC)

Alleen de TCP/IP Realtek RTL 8139 (A/B/C8130) PCI Fast Eternet (NDIS 4/win95-OSR2 driver)
Zo heet de kaart die ik er in heb zitten, dus hij kan ook van een ander merk zijn.

De instellingen van deze TCP/IP kaart zijn als volgt,

Hier alleen het IP nummer in vullen bij XS4ALL is dat IP nummer: 10.0.0.150
Dan het Submask in vullen dat is: 255.255.255.0

En voor de rest absoluut niets invullen dus ook geen Gateway enz.

De Kabelfoon Modem die ik eerst had via de kabel, die kan gewoon aangesloten blijven zitten op de Computer, wel de stroom van de kabel Modem afhalen !
en de instellingen van de Modem kunnen ook gehandhaafd blijven daar u die misschien nog wel eens nodig heb !! in het begin, als alles niet zo vlekkeloos verloopt,(Het is en blijft KPN) en aan gezien je toch een maand op zeg termijn heb  kan hij dus nog wel eens van pas komen.

Aangezien KPN wel reclame maakt dat u met meerdere Computers gebruik kunt maken van het Internet met Mxstream, geven ze totaal geen ondersteuning wat betreft een Netwerk om dat ze 2 Computers ook als een Netwerk beschouwen de knuppels...

Om de Kabel Modem weer te gebruiken dient u eerst de Mxstream Alcatel Speed Touch Home Modem uit te zetten en tevens de Computer.
Daarna kunt u de kabel Modem weer van stroom voor zien en de Computer weer aan zetten en walla u zit weer met de Kabel Modem op het Internet, houd er wel goed erg in als u weer de Mxstream Alcatel Modem wilt gaan gebruiken u dan ook weer eerst de Computer uit zet en de stroom van de Kabelmodem verwijderd.
Het beste is altijd om bij de Mxstream eerst de Computer aan te zetten en daar na pas het Alcatel Modem

Nu gaan we in de Server een extra Netwerk kaart er in zetten (NIC) op deze kaart zijn voor de rest geen instellingen nodig.

Alleen moet u nog wel Netbu(ie) toevoegen bij uw netwerk configuratie als u dat nog niet gedaan heeft.

Nu kunnen we Sygate 3.0 Software gaan installeren volg gewoon de aanwijzingen op en dan komt alles goed alleen bij de laatste vraag die gesteld word van Client of Server moet u bij de Server even aan vinken dat je die instelling wilt hebben voor de Server.

Na dat de Software ge´nstalleerd is wordt er gevraagd de Computer opnieuw op te starten dit dus wel doen !!
Nu gaan we de Sygate 3.0 Software verder aan passen klik op het groene icon van de Sygate en klik Run Manager aan, staat het niet in je System tray kijk dan bij Start in het menu waar die dan wel te vinden is.

Kijk hier onder naar de afbeelding en neem die gegevens over exact zo als ze daar op afgebeeld zijn.

Nu dit klaar is gaan we naar het Advanced menu toe dat staat ook weer hier onder af ge-beeld


Op de 2e Pc of te wel je Client1 moet je ook de Sygate 3.0 Software installeren, alleen vul je daar natuurlijk Client in in plaats van Server.
Verder hoef je echt niets in te vullen op de Netwerk kaart (NIC)van je Client(s) daar de Sygate Software dat zelf doet.
En zo kun je net zo veel Pc Client(s) er bij zetten als dat u zelf wilt, nu kun je dus met het hele gezin of mede werkers/sters gebruik maken van het internet, en wat de toegang van de Haddisken betreft, dat kunt u ook zelf bepalen of dat een ander er wel of geen gebruik van mag maken.

 


 
Polie Systems © 2003


Algemene gebruiksvoorwaarden